Hàbits saludables per a tota la família

Hàbits saludables per a tota la família

Segons la OMS, els hàbits saludables son el conjunt de costums que determinen la selecció, la preparació i el consum dels aliments en individus i grups.

Uns bons hàbits alimentaris, adaptats a cada persona, influeixen positivament de manera directa al benestar des dels primers anys de vida, sobretot si van acompanyats de l'activitat física.

Segur que coneixes els conceptes bàsics com: una dieta variada, equilibrada, hidratació, eliminar agents nocius, etc. I és, en general, el que hem d'aconseguir.

Per això et proposem 4 consells bàsics perquè puguis afavorir la teva salut i/o la de la teva família:

1. Evitar al màxim els aliments ultraprocessats, ja que generen un efecte de sacietat gairebé efímer i ens provoca la necessitat de picar entre hores. A més, alimenten als bacteris dolents. Com son els sucres, farines refinades, etc.

2. Cuinar amb oli d'oliva verge extra, inclòs dins dels greixos bons. La seva composició resisteix l'oxidació, ajuda a reduir el colesterol, és resistent a les altes temperatures per cuinar, afavoreix la digestió, etc.

3. Fes exercici físic i evita la vida sedentària. Intenta buscar un esport o una activitat que t'agradi, t'ajudi a desconnectar i et motivi.

4. Cuidar la microbiota, la flora intestinal, ja que és clau pel nostre sistema immunitari. 

Cada persona és un món i per això els hàbits saludables han de ser personalitzats. Si pateixes qualsevol tipus malestar o patologia, és possible trobar-hi solució, que res t'impedeixi visitar a un professional de la salut per ajudar-te a assolir el millor estat de benestar.

A continuació et deixem un seguit de llibres que et poden ajudar a entendre el nostre organisme:

- Dime qué comes y te diré qué bacterias tienes: El intestino, nuestro segundo cerebro de la nutricionista, Blanca García-Orea.

- Come comida real: Una guía para transformar tu alimentación y tu salud del divulgador, Carlos Ríos

- A comer se aprende: Alimentación sana para tu día a día del nutricionista, Alvaro Bargas.

All comments