Coneixes les particularitats de l'Oli d'oliva verge ecològic?

Coneixes les particularitats de l'Oli d'oliva verge ecològic?

El fenomen de l'ecològica i la sostenibilitat és una realitat en constant creixement i, davant del canvi climàtic, també és una necessitat.

La producció d'oli d'oliva verge ecològic es regeix per preservar els elements del medi ambient contribuint en la salut del sòl i del producte.

Això implica que durant tot el procés de producció, des de la preparació de la terra, el cultiu i l'emmagatzematge, no s'utilitza cap tipus de producte químic o artificial, com els fertilitzants o pesticides, aquests han de ser orgànics. D'aquesta manera, s'aconsegueix un producte totalment natural amb tots els nutrients, totes les vitamines i respectuós amb el medi. D'altra banda, la conseqüència és un rendiment inferior als olivers convencional i per això augmenten els costos de producció.

Certificació i curiositats

Dins del territori espanyol, vendre qualsevol producte amb la denominació ecològica implica passar per un procés de control oficial i exigent que impliquen factors com: no és possible cultivar sobre terrenys exposats a productes químics en els últims tres anys o no es poden compartir espais físics durant l'emmagatzematge, la producció o l'empaquetatge amb altres productes convencionals, entre d'altres.

S'ha d'anar amb compte amb el frau, ja que en molts casos, a causa de l'augment de la demanda, s'utilitza l'etiqueta només per encarir el producte, sense comptar amb el control i la verificació.

Avantatges

• La consciència de la població davant la cura del medi ambient per afavorir el creixement i potenciar un ecosistema saludable.

• La seguretat de consumir un producte lliure de químics. És a dir, un producte 100% natural.

• Garantia de qualitat, ja que la producció ecològica no altera el sabor i continua mantenint les característiques nutritives de l'oli.

Tens ganes d'aportar el teu granet d'arena per cuidar el medi ambient i la producció de proximitat? O et consideres una persona ecologista?

Sigui com sigui, t'animem a provar i valorar el nostre oli d'oliva verge extra ecològic, produït a les terres de Lleida amb molta cura i delicadesa per un resultat extraordinari.

All comments